Menu Zamknij

Zastosowanie sit przy maszynach

Sita stosuje się w urządzeniach różnego rodzaju do obróbki takich warzyw i owoców, jak rzodkiew, sałata, słonecznik, rzepak, marchew, mak, kukurydza, koper, groch, gorczyca, kapusta, fasola, czy bób. Ich wszechstronność stanowi o sile tego rodzaju elementów maszyn, które są obecnie niezbędną częścią produkcji żywności. Szeroki wariant możliwości związanych z zastosowaniem sit w technologii przemysłu żywnościowego sprawia, ze są one niezwykle atrakcyjnym towarem.

Dlatego też wśród wielu potencjalnych źródeł dostępu do tego produktu warto dokładnie zapoznać się ze specyfikacjami materiałów, z jakich są one wykonywane oraz technologią produkcji. Sitono gwarantuje wysoką jakość wykonania, przystępną cenę oraz możliwość wykonania sit o niemal każdym możliwym przeznaczeniu.

Pobierz w PDF

GATUNEK NASION WIALNIE
GÓRNE DOLNE
ŻYTO. OWIES 3,0; 3,25; 3,5 pdł. 1,8; 2; 2,25 pdł.
PSZENICA, 3,75; 4,0 pdł. 2,25; 2,5;2,75 pdł.
JĘCZMIEŃ 3,75; 4,0 pdł. 2,25; 2,5;2,75 pdł
BOBIK 9,12 Ø 5;5,5;6;6,5;7 pdł.
BÓB pdł.10 /14;18 Ø 8;5,5;6;6,5;7 pdł
BURAK CUKROWY 9; 10 Ø 2;2,25;2,5 pdł
BURAK PASTEWNY 8;9 Ø 2;2,25;2,5 pdł
CEBULA pdł.2,5 / 3;4,5 Ø 1,8; 2; 2,2Ø
FASOLA Ø 8;14 / 7;8;8,5;9;10 pdł. 3,5; do 8 pdł.
GORCZYCA 2,8; 3; 3,2 ; 3,8 Ø 1; 1,2; 1,3; 1,4 pdł.
GROCH Żółty 7; 8 Ø 3; 3,5; 4 pdł.
GROCH Zielony 7; 8 Ø 3,75; 4; 4,5 pdł.
GROCH viktoria Ø 9 / 10 pdł 4,5 pdł- połówki gr
GRYKA 5; 6 Ø 2,25; 2,5; 2,75 pdł.
KAPUSTA abisyńska 4,5;5 Ø 1,8; 2 pdł.
KAPUSTA 1,7; 1,8 Ø 0,8; 0,9 pdł.
KALAREPA 2,5; 2,8 Ø 1,0; 1,2 pdł.
KMINEK pdł.1,5-1,75 / 2; 2,5Ø 0,8; 0,9; 1pdł.
KOLENDRA 4,5; 4,6; 5,0 Ø 1,8; 2,0; 2,25 pdł.
KONICZYNA BIAŁA 1,3; 1,5; 1,6 Ø 0,5; 0,6 pdł
KONICZYNA CZERW. 2; 2,2 Ø 0,7; 0,8; 0,9 pdł.
KONOPIE, KANAR 4,5; 5 Ø 1,25; 1,3 pdł.
KOPER 1,4; 1,5; 1,6 pdł. 2 Ø
KOSTRZEWA pdł.1,4; 1,5 / 2,2;2,5Ø 0,5- 0,75 pdł.
KUKURYDZA 9,12 Ø 5;5,5;6;6,5;7 podł.
KUPKÓWKA pdł.1,4; 1,5; 1,6/2,0; 2,5Ø 0,5; 0,6 pdł.
LEN, SERADELA 1,75; 1,8 pdł. 1,8; 2; 2,2 Ø
LUCERNA 2; 2,2 Ø 0,7; 0,8; 0,9 pdł.
ŁUBIN żółty pdł. 5,2 / 7; 8 Ø 2,5; 2,75; 3 pdł.
ŁUBIN niebieski 9; 10 Ø 3,5; 3,75; 4,5 pdł.
MAK 1,3; 1,5; 1,6 Ø 0,5; 0,6 pdł
MARCHEW 1,2; 1,3; 1,4; 1,5 pdł 0,5; 0,6 pdł
PELUSZKA 7; 8 Ø 3; 3,5; 4 pdł.
PIETRUSZKA 1,5; 2 Ø 0,8; 1 pdł.
PROSO 2,8; 3; 3,2; 3,8 Ø 1; 1,2; 1,3; 1,4 pdł.
RZEPAK 2,8; 3; 3,2 ; 3,8Ø 1; 1,2; 1,3; 1,4 pdł.
RZEPIK 2,25; 2,5 Ø 0,9; 1 pdł.
RZODKIEWKA 3,5; 4; 4,5 Ø 1,25; 1,3; 1,4; 1,5pdł.
SAŁATA 1 pdł. 1; 1,1 Ø
SŁONECZNIK 10; 11; 12 Ø 2,5; 2,75; 3 pdł
SOJA 10,0; 11,0; 12,0 Ø 3,0; 4,0; 5,0 pdł
SZPINAK 4,5; 5,0 Ø 1,6; 1,8 pdł.
SZCZAWNIK 1; 1,2 Ø 1; 1,2 Ø
WYKA ozima 4,5; 5 ;6 Ø 1,8; 2; 2,25 pdł.
WYKA jara 5; 6 Ø 2,25; 2,5; 2,75 pdł.